Fietsseizoen 2019

Het jaar 2019 bestond uit vele aspecten van de fietssport. Kasseien, gravelwegen en mooie singletracks.

Het ontdekken van mooie nieuwe events als Strade Bianche, Where The streats have no name, Hel van Groesbeek en de Rothaus Bike Giro en Groesbeek Gruwelijkste.

Na enkele vroege trainingen in het altijd mooie Limburg aangevuld met enkele gravel trainingen stoomden ik me klaar voor de koning van alle gravelritten de Strade Bianche een prachtig event. In en om de mooie middeleeuwse stad Siena was het allemaal te doen. Met 6000 deelnemers stonden we aan de start op de oude stadsmuren van Siena. Na daags ervoor de profs te zien aankomen op de Place del Campo wisten wat ons te wachten stond. Met een korte rit met eerste gravelwegen kregen we het gravelgevoel voor de volgende dag. Met helaas een lekke voorband begon ik als een van de laatste rijders aan de eerste gravelstrook. Niet ideaal dus werd een grote inhaalrace. Moe maar voldaan bereikte ik Siena en maakte ik me op voor de steile klim in Siena. Een prachtige ervaring rijker. Daags erna reden we nog een mooie rit naar San gimignano. Kortom weer vele mooie kilometers en een prachtige ervaring rijker.

We waren ook weer op pad met diverse fietsers om deze het juiste manier van trainen bij te brengen. De Doelen voor hun waren oa Dolomieten Maratona, Hel van Groesbeek, Giro di Kika en BEMC. Met het juiste schema hebben zij een weer een mooie fietslevenservaring bij kunnen schrijven.

Met de mensen van Loadlok waren we dit jaar actief op de Koppenberg en andere kuitenbijters in Vlaanderen en brachten we een bezoek aan het Ronde van Vlaanderen museum. Ook maakten we een mooie ronde in het grensgebied rondom Kleve.

Met een Duitse vriendenclub was ik onderweg op de Posbank en en de mooie omgeving rondom Doorwerth.

Dit jaar ook weer een oude liefde opgehaald het tijdrijden. Met een heuse BMC tijdrit machine nam ik deel aan 3 tijdritten rondom Zaltbommel. Leuk om als afwisseling te doen en goed om je snelheid te verhogen. Met een goede warming up kon ik bij de eerste 15 eindigen in het klassement over 3 tijdritten.

Dit jaar ook weer diverse mooie ritten op de mountainbike gemaakt. De nieuwe fully zorgden voor nog meer fietsplezier. Met als begin de pittige Hel van Groesbeek waar ik 3 rondes reed met 105km op de teller en ruim 1800hm een lekker begin van het MTB seizoen .