ZORG DAT UW FIETS GOED AFGESTELD IS.

Het belang van de juiste fietsafstelling is van groot belang. Na ruim 15 jaar actief als bike fitter kan ik zeggen dat ik de nodige ervaring en kennis heb om de fiets perfect af te stellen. Mijn opleiding als sportmasseur en daarmee de nodige anatomische kennis helpen hierbij. Ook test ik zelf alles uit waaronder zadels, sturen en voetzooltjes.

Een juiste meting kan blessures voorkomen en prestatie verbeterend werken, want een dynamische fietspositie meting geeft exacte informatie over de manier waarop wordt gefietst. Fietsen doe je immers bewegend en niet stilzittend. Door de juiste fietspositie worden de trapfrequentie en de trapkracht veel beter benut. Het doel is het optimaliseren van de fietshouding om op een verantwoorde manier zo comfortabel mogelijk en uiteindelijk zo hard mogelijk te kunnen fietsen.

Fietscomfort maakt het verschil! Wat gebeurt er tijdens een dynamische fietspositie meting?

De dynamische fietspositie meting is een wetenschappelijk onderbouwde methode waarbij op basis van toepassing van biomechanische studies de meest ideale fietshouding wordt bepaald. Dit gebeurt op basis van meerdere statische en dynamische metingen.

1: Pre-FIT Interview: Elke FIT begint met een kort gesprek over de doelen, geschiedenis, wensen en behoeften van de rijder.
2: Flexibiliteit test: Hier maken we een gedetailleerd plaatje van de stand van zaken wat betreft de flexibiliteit en de bouw van het lichaam. De structuur van de voet, de positie van de knie, de vorm van de ruggengraat en de draaiing van de heup worden gespiegeld aan de rest van het lijf.
3: Zijaanzicht: We kijken naar het zijaanzicht van de rijder om de perfecte positie wat betreft kracht en comfort te vinden. Dankzij aanpassingen aan het de zadelhoogte, stuurhoogte, lengte van de stuurpen en positie van de voet bereiken we de meest krachtige positie.
4: Vooraanzicht: We analyseren het vooraanzicht om de heup, knie en voet in optimale lijn te plaatsen voor een betere prestatie en uitgebalanceerde krachtoverbrenging. Dit is inclusief een analyse van de schoen-, pedalen- en zadelstand.
5: Vervolg: Na een paar weken neem ik contact met u op om te vragen hoe het gaat. Alle vragen/opmerkingen en eventuele zorgen zijn bespreekbaar! 

Wij zijn van mening dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om ideaal op de fiets te zitten, zonder klachten. U kunt bij ons zowel terecht voor een meting bij de aanschaf van een nieuwe fiets en voor een meting ten behoeve van het afstellen van uw huidige fiets. Een dynamische fietspositie meting duurt 2 tot 2,5 uur en wordt afgenomen op uw eigen fiets, die zodoende optimaal afgesteld weer mee naar huis gaat. De kosten van deze meting zijn €199,00

Maak nu een afspraak voor nog meer fietscomfort!