Ervaring

Mijn wens en doel is het overdragen van kennis, inzicht en ervaring op mensen die het fietsen met ten minste zo veel plezier beleven als ik zelf.

Mijn kennis van de aspecten van het fietsen is bij mij ontwikkeld door eigen fietservaring, door studie en door het intensief werken ruim 20 jaar met recreatieve fietsers, onder meerdere fiets speciaalzaken. Ik heb zeven jaar wedstrijden gereden, waarvan 2 jaar op het hoogste amateur niveau. Daar heb ik de echte ervaring opgedaan. Vele cyclo’s waaronder de Marmotte, de Dolomieten Marathon, Strade Bianche alle bekende voorjaarsklassiekers en mountainbike marathons, zoals de Grand Raid Cristalp en de Bart Brentjens Challenge, Transpirinaika, Rothaus Bike Giro staan op mijn palmares.

Elk jaar zoek ik een nieuwe uitdaging die het best bij mij past. Ruim vijf jaar ben ik actief geweest als spinningtrainer. In de nu 11 jaar werken met actieve toerfietsers heb ik hun kunnen ondersteunen met trainingen en schema’s met doelen als Cape Epic, Alpe duzes, Marmotte en Dolomieten marathon. Plezier in fietsen staat ten alle tijden voorop. Heb gemerkt dat vele het lastig vinden de balans te vinden tussen werk, privé en hun sport. Ik help je daarbij!

Naast begeleiding heb me ook gericht op dynamische fietsmetingen en heb alle opleidingen hiervoor gevolgd (BG fit en Retul). Heb inmiddels een eigen ( dynamisch) meetsysteem aangeschaft van STT Fietsen is niet blessure gevoelig alleen de juiste zitpositie voorkomt dit en geeft meer rendement en dus meer fietsplezier.

Bij de fietsmeting is er aandacht voor flexibiliteit, zitbot breedte, en stand van het been (zooltjes). Op de Wahoo smarttrainer wordt gekeken naar de beste en meest comfortabele zitpositie. Ook voorzie ik jou nog van enkele herstel en trainingstips.

Door ruim 26 jaar werkzaam te zijn geweest in fiets speciaalzaken heb ik veel ervaring opgedaan in fiets technische producten. Als extra activiteiten organiseer ik onderhoudsavonden en thema avonden.. Ook testdagen en clinics heb ik meerdere malen georganiseerd. Kortom ik weet wat fietsbeleving is!!!

Bovendien was ik reisbegeleider bij Oad Cycletours. In die periode heb ik me verdiept in studies over het menselijk lichaam en de cursus sportmassage afgerond. Je bent dus in goede handen.

Remie van Himbergen Sportbegeleiding Tel: +31.6.13.41.41.49